Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gondolatok, tippek és megküzdési megoldások nem csak szorongóknak.

Épüljünk fel a szorongásból és a depresszióból!

Épüljünk fel a szorongásból és a depresszióból!

7. rész: Szorongás a hálóban - a szorongó, depressziós férfi panaszai 1.

2020. június 07. - blogger_geist

Egy szorongó, depressziós férfi a szexualitásában is sérülékeny. Kerestem statisztikát, de sajnos nem nagyon találtam konkrét kimutatásokat arról, hogy vajon igazat mondott-e nekem az a felnőtt kellékekkel foglalkozó, aki azt mesélte, hogy a potencianövelő tabletták vásárlói rétege jelentősen megfiatalodott. Értsem: fiatal huszonévesek viszik a mindenféle tablettákat, mert nem tudnak erekciót produkálni. Megdöbbentő, nem?

Én magam még nem próbáltam potenciakompenzálót, de megerősíthetem, hogy az állandó szorongás, a depresszió, de egyes gyógyszerek is valóban befolyásolják azokat a bizonyos folyamatokat. Tiszteletben tartva a téma volumenét és komolyságát megjegyzem, hogy ma csak egy kis morzsát dolgozok át bejegyzéssé.

Görcsös félelem a korai magömléstől, az erekció elmaradásától

Még a legmacsóbb férfiak is összerezzennek a teljesíteni nem tudás gondolatától. Baromira megsemmisítő élmény, mikor vonzó partnerünk minden igyekezetének ellenére mintha egy halott párizsi lógna a lábaink között. Fontos leszögezni, hogy az erekció elmaradása nem minősít téged. Nem kevesebb, nem rosszabb, nem hitványabb az a férfi, akinek nem áll fel. Az a férfi is lehet teljes, akinél hamarabb következik be az ejakuláció. De vajon mitől félünk igazán? Valóban attól, hogy mit szól ehhez a partnerünk? Vagy inkább egy megerősítésnek tűnik abban a belső hiedelemben, hogy csökkentett értékű férfiak vagyunk? A kudarc, az összetöpörödött férfiasság mintha a szorongó lelkünk fölött őrködő önemésztés ítélete lenne.

A drog, az alkohol, a partner vagy az ellenkező nem hibáztatása a probléma ROSSZ megoldása

Sokan isznak szex előtt, mások kábultan indulnak a kéj után, de sajnos megesik az is, hogy a pánikba esett férfi indulatos lesz, haragját pedig kiábrándító viselkedésbe, extrém esetben a partner épségét veszélyeztető magatartásba transzformálja. Ez is egy nagyon sokrétű téma, erről is könyveket lehetne írni, írtak is, most viszont egy önsegítő gondolattal támogatom az érintetteket. A borzasztó helyzet egyik legjobb feloldása, ha megbocsájtasz magadnak.

"Megbocsájtom magamnak, hogy ma nem sikerült teljesítenem. Kudarcom tárgya nem minősít, nem minősíti a partneremet sem. A kudarc oka nincs jelen a hálóban. Nem haragszom magamra, nem haragszom a partneremre."

 

Potenciazavarok egyébként egy bántalmazó kapcsolatban is előfordulhatnak, de erről majd később.

Egy öngerjesztő gondolati spirál, aminek a szex látja kárát

Az önértékelésében, önbecsülésében, önképében sérült férfi idővel mindenféle ügyes elkerülő magatartást kialakíthat a kudarctól való elmenekülés érdekében. Ha nincs intimitás, nincs szex kilátásban, akkor nem kell élesben megtapasztalnom a saját alkalmatlanságomat. Az igazság viszont az, hogy ezzel csak a kellemetlen helyzeteket spóroljuk meg, a kellemetlen élethelyzetből viszont nem kerültünk ki. Ez ráadásul egy sor rossz szokást is az eszköztárunkhoz csaphat, ami pedig végképp nem old meg semmit. 

Rövid összefoglalás az első részhez

A depresszióval, szorongással küzdő férfi könnyen és sajnos gyakran megtapasztalhatja a libidó és teljesítmény csökkenés átkozott érzését. A jó hír az, hogy ez nem egy kőbe vésett állapot. Még akkor sem, ha legyőzöttségünkben olykor már a saját identitásunkat is kétségbe vonjuk. Ha erőfeszítéseket teszünk belső világunk helyrehozatalára, akkor jó eséllyel találunk majd hamarosan életet a nadrágunkban is.

PublicDomainPictures képe a Pixabay -en.

A bejegyzés trackback címe:

https://depibolki.blog.hu/api/trackback/id/tr6515752764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása